Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Vörös Hiúz

 Vörös Hiúz

A jó fedőszínekkel rendelkező félénk vörös hiúz magányos éjszakai vadász. Csak ritkán pillatható meg, jóllehet Észak-Amerika leggyakrabban előforduló kisebb vadmacskái között tartják számon. A kiváló alkalmazkodóképességűvörös hiúz majdnem mindenütt megtalálható, a hegyvidéken éppúgy, mint az ürmöspusztán, a szubtrópusi mocsárban vagy a kaktuszrengetegben. Csak a nyíilt, kopár füves vidékeken nem érzi jól magát, mert nemtalál megfelelő rejtőzködési lehetőséget.

 

Testméretek

Hossz: 50-80 cm, farok 15 cm

Magasság: 50-60 cm

Testtömeg: átlagosan 6-11 kg, de a 16 kg-ot is elérheti

 

Szaporodás

Ivarérettség: egyéves korban; a hímek legkorábban kétéves korukban szaporodnak

Párzási időszak: február és március

Vemhesség időtartama: 60-65 nap

Alom nagysága: 2-4 kölyök

 

Életmód

Viselkesés: elkülönülten él, éjszakai vadász

Táplálék: üregi és mezei nyúl, rágcsálók, juh, fiatal szarvas, madarak

Várható élettartam: fogságban akár 30 év

 

Rokon fajok

A kisebb vadmacskák további 28 faja a világon mindenütt megtalálható.

 

Pár darb kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Mercy55 (Szerky), 2013.02.28 15:15)

köszi szépen, de nem szeretem a versenyeket .. :/
+ sajnos már nincs időm többet gépelni az állatvilágos könyvemből szval nem fogom fejleszteni az oldalt.

3300,Eger, Újsor utca 22/A

(csilla , 2012.08.24 18:05)

nekem tetszik ilyen tudományok és szeretnék megis merkedni velük jobban

Honlapverseny van a www.dog-kutya.eoldal.hun!

(Honlapverseny, 2011.09.10 17:42)

Szia!!
Tetszik az oldalad, ezért ha szeretnél jelentkezz az oldalam honlapversenyére!!